Thursday, August 22, 2013

Megi goreng udang....sedapnye...

 Dapat makan megi jarang-jarang syokkan.......makcik suka sangat kalau dapat letak tomato hijau tu lebih-lebih....kasi ada rasa rangup dan masam-masam sikit...Jemput makan ya semua...

Siakap goreng pedas

 Siakap goreng pedas yang semua orang tahu buat....saja je nak memeriahkan suasana. Boleh giteww....

Ayam masak tomato


 BAHAN-BAHAN :
1/2 kg ayam (potong kecil, digaram kunyit dan goreng 1/2 masak)
secukupnya daun sup dan daun bawang
sos tomato dan sos cili secukup rasa
sedikit air
garam dan gula secukup rasa
minyak untuk menumis
DIKISAR :
1 biji tomato
1 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
1 inci halia
 2 batang serai
sedikit cili kisar


CARA-CARA :
Panasakan sedikit minyak di dalam kuali.
Tumis bahan kisar hingga wangi dan terbit minyak.
Masukkan sos cili, sos tomato, garam dan juga gula.
Tambahkan sedikit air jika mahu berkuah.
Kemudian masukkan ayam  dan gaul rata dan masak lagi beberapa ketika sehingga kuah sedikit pekat.
Rasa garam gulanya dan tabur daun sup dan daun bawang sebelum dihidangkan.

Laksa pendek goreng lagi

 Seperti biasa.....laksa pendek goreng lagi tapi kali ni goreng ngan cendawan telinga. Resepi sama gak, semua orang pun tau buat hu...hu...