BAHAN-BAHAN :
1 mangkuk kecil isi ayam
1 mangkuk kecil udang
1 batang saderi (potong kecil)
1/2 batang karot (hiris bulat)
7 batang kacang panjang (potong 3 cm)
sedikit bunga kobis (potong, rendam air garam dan toskan)
1 biji tomato (potong 8)
secekak cili api (diketuk)
1 biji cili merah (dihiris)
1 batang serai (diketuk)
3 helai daun limau purut (dicarik-carik)
1 biji bawang besar (dipotong baji)
5 ulas bawang putih (diketuk)
sos tiram, sos cili, sos tomato, kicap cair dan kicap manis secukupnya
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan minyak di dalam kuali, tumis bawang putih hingga wangi. Masukkan isi ayam, masak hingga isi ayam kecut. Kemudian tambahkan udang, kacau rata.
Setelah udang masak masukkan sos-sos dan juga sayur. Renihkan sebentar. Setelah sayur agak layu bolehlah diangkat dan dihidangkan.