- BAHAN-BAHANNYA :-)
 - 3 ekor ikan keli ( diperap bersama 3 ulas bawang merah + 2 cm halia yang ditumbuk)
 - 2 cawan santan pekat
 - 5 ulas bawang merah ( dikisar)
 - 2 cm halia ( dikisar)
 - garam dan gula secukup rasa
 - sekeping asam gelugur
 - 1 sdb cili boh
 - 1/2 sdb tepung beras @ tepung jagung ( bahan pemekat)
 - CARA MEMBUATNYA :-)
 - Bakar ikan keli yang telah diperap di atas dapur arang.
 - Sementara itu, masak santan pekat bersama bahan-bahan lain.Masukkan bahan-bahan perasa dan pekatkan dengan tepung.
 - Tuang kuah percik di atas ikan sambil di bakar sehingga ikan masak.
 
Thursday, February 24, 2011
percik ikan keli
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment