- BAHAN-BAHANNYA :-)
- 1 kg ketam (dibersihkan,dikukus @ digoreng dahulu)
- 1 biji bawang besar (dikisar)
- 3 ulas bawang putih (dikisar)
- 3 cm halia (dikisar)
- 2 sdb cili boh
- 1/2 cawan sos tomato
- 1/2 cawan madu
- setangkai daun kari
- garam secukup rasa
- minyak untuk menumis
- CARA MEMBUATNYA :-)
- Panaskan minyak,tumis bwg putih , bawang besar,halia dan daun kari sehingga harum.
- Masukkan cili boh dan sos tomato,masak sehingga naik minyak.Masukkan ketam, kacau rata.Tambahkan madu dan masukkan garam secukup rasa.
- Bolehlah di angkat dan dihidangkan.
Thursday, February 24, 2011
ketam madu
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment