Thursday, February 24, 2011

ketam madu


  •  BAHAN-BAHANNYA :-)   
  • 1 kg ketam (dibersihkan,dikukus @ digoreng dahulu)
  • 1 biji bawang besar (dikisar)
  • 3 ulas bawang putih (dikisar)
  • 3 cm halia (dikisar)
  • 2 sdb cili boh
  • 1/2 cawan sos tomato
  • 1/2 cawan madu
  • setangkai daun kari
  • garam secukup rasa
  • minyak untuk menumis 
  • CARA MEMBUATNYA :-)
    1. Panaskan minyak,tumis bwg putih , bawang besar,halia dan daun kari sehingga harum.
    2. Masukkan cili boh dan sos tomato,masak sehingga naik minyak.Masukkan ketam, kacau rata.Tambahkan madu dan masukkan garam secukup rasa.
    3. Bolehlah di angkat dan dihidangkan.

No comments:

Post a Comment