BAHAN-BAHAN :
1 gelas tepung gandum
1 tsp serbuk penaik
2 biji telur A
3/4 gelas gula kastor
3/4 gelas mentega
1/2 tin jagung krim (tin 425g)
1 tsp esen vanilla
CARA-CARA :
Ayak tepung gandum bersama serbuk penaik.
Ketepikan.
Di dalam mangkuk pengadun, putar gula bersama mentega sehingga putih.
Pecahkan telur sebiji demi sebiji dan putar sehingga gebu.
Masukkan bahan ayak berselang seli dengan jagung krim.
Tambahkan juga esen vanilla.
Gaul hingga sebati.
Tuangkan adunan ke dalam loyang yang telah dilapik dengan kertas minyak dan dioles mentega.
Masukkan ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan terlebih dahulu.
Bakar kek sehingga masak.
wow
ReplyDeletetak pernah jumpa lagi kek jagung
macam sedap jer nih
Terima kasih Hans sbb sudi berkunjung ke dapur akak...sedap kek ni rasa lemak2 jagung...selamat mencuba ye.
DeleteSalam..sukatan memang Guna gelas ke? Atau boleh Guna cawan?
ReplyDeleteMasa berapa minit nk masam kek
ReplyDelete