BAHAN-BAHAN ;
17 betis ayam (dilumur garam, goreng 1/2 masak)
10 tangkai cili kering (potong 3)
5 ulas bawang putih (cincang)
1/2 tsp lada hitam (tumbuk kasar)
1 tbsp sos cili
3 tbsp sos tiram NONA
2 tbsp sos tomato
1/2 c air
2 biji tomato (belah 6)
segenggam daun ketumbar
garam, gula dan sedikit kicap cair
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang putih bersama cili kering sehingga wangi.
Masukkan betis ayam dan juga sos-sos.
Tambahkan air dan gaul rata.
Masukkan juga lada hitam, tomato dan bahan perasa.
Masak sehingga betis ayam lembut.
Taburkan daun ketumbar sebelum menghidang.
mesti sedap ni sbb cilikering tkyh blend mudah pun ya jugak ni
ReplyDeleteA'ah kak Noor...xpedas pun...cili tu mcm hiasan je hu...hu...
ReplyDelete