6 ekor udang harimau bersaiz besar
1 biji kentang (dadu dan rebus empuk)
1/2 biji bawang holland (dadu)
6 tangkai cili api (ketuk)
3 tangkai daun kari
1/2 tbsp serbuk kari ikan
1 tbsp sos tiram nona
1 c air
sedikit minyak untuk menumis
garam dan gula secukup rasa
CARA :
Rebus kentang yang telah didadu sehingga empuk.
Panaskan minyak dan tumis bawang hingga harum
masukkan serbuk kari dan masak hingga garing
tambahkan 1 cawan air dan juga sos tiram
masak lagi hingga mendidih dan masukkan kentang rebus
masukkan udang dan cili yang diketuk. Kacau sebati.
Tambahkan daun kari, garam dan juga gula secukup rasa. Gaul rata dan
sedia dihidangkan bersama nasi panas.
makcik gandingkan dengan telur dadar aje....
Makan dgn nasi minyak sedap...
ReplyDeleteSedap kak Yan....xmuak...
Deletesimple tapi meneyelerakan ni dear..
ReplyDeleteboleh masuk list ni..memang sesuai buat sahur..
Kak Ayu tambah apa yg patut ekk.....saya msk simple aje hu..hu....
Delete