4 keping dada ayam (potong jalur)
1/4 tsp garam
secubit serbuk lada hitam
secukupnya keju cheddar yang disagat halus
10 keping biskut krim kraker (dihancurkan)
1c susu segar
BAHAN SOS :
125 g cream of chicken soup
2 tbsp yogurt
2 tbsp butter
sedikit susu segar
sedikit daun kucai
Masukkan biskut krim kraker yang telah dihancurkan ke dalam ziplock.
Masukkan juga garam dan serbuk lada hitam. Ketepikan.
Sementara itu, lumurkan ayam bersama keju, celup ke dalam susu dan salut dengan serbuk biskut. Aturkan ke dalam loyang yang telah dispray dengan sedikit minyak.
Untuk membuat sos nya, campurkan kesemua bahan kecuali daun kucai dan kacau di atas api sederhana hingga pekat dan licin. Tambah garam hanya jika perlu.
Enak dihidangkan bersama spaghetti sebagai umpan anak berpuasa...
No comments:
Post a Comment