Goreng asparagus dan cendawan
BAHAN-BAHAN :
- 2 ikat asparagus (potong serong)
- 10 biji cendawan shitake segar (potong 2)
- 1 biji tomato (potong 8)
- 1 biji cili merah (hiris)
- 2 ulas bawang putih (ketuk)
- sedikit sos tiram, serbuk pati ayam dan lada sulah
- garam jika perlu
- sedikit air
- minyak untuk menumis
CARA-CARA :
- Panaskan sedikit minyak, tumis bawang putih. Masukkan cendawan dan masak lagi hingga cendawan layu. Tambahkan asparagus, tomato, cili hiris dan bahan perasa. Jika agak kering masukkan sedikit air.
- Kacau sebentar dan sedia dihidangkan.
as-salam nasya
ReplyDeleteselamat hari raya nasya..Waaah bestnya asparagus dan cendawan goreng..npk ni mabeles..:)
wslm ady...nasya pun nak ucapkan selamat hari raya gak buat ady sekeluarga...makan kue ingat nasya tau....
ReplyDelete