- BAHAN-BAHANNYA :-)
- 500 gm daging tenderloin (hiris nipis)
- 1 biji bawang besar (hiris)
- 1 biji cili merah (hiris)
- sedikit air asam jawa
- sos tiram secukup rasa
- sedikit kicap manis cap kipas udang & ABC
- 1 ketul halia (hiris nipis)
- sedikit sweet pea & cendawan shitake segar
- garam jika perlu
- minyak untuk menumis
- CARA-CARA MEMBUATNYA :-)
- Panaskan minyak, masukkan daging yang telah dihiris nipis dan masak hingga daging empuk. Masukkan halia dan bawang besar, air asam dan sos-sos. Masak lagi.
- Akhir sekali masukkan cili dan sayur. Rasa dahulu sebelum memasukkan garam. Bolehlah diangkat dan dihidangkan.
Saturday, April 30, 2011
daging goreng
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
cantik dapur
ReplyDelete