- BAHAN-BAHANNYA :-)
- 1 keping bihun (rendam dan toskan)
- 8 ekor udang
- 1 ekor sotong (hiris)
- 1 keping fish cake (hiris)
- 5 ulas bawang putih (dihiris)
- 3 ulas bawang merah (dihiris)
- 1 biji cili hijau (hiris)
- 10 biji cendawan shitake segar (potong 4)
- sos ikan secukupnya
- sedikit serbuk pati ayam
- daun sup dan daun bawang
- minyak untuk menumis
- CARA-CARA MEMBUATNYA :-)
-
- Panaskan minyak, tumis bawang hingga wangi dan garing.Masukkan udang, sotong dan fish cake goreng sebentar.Masukkan bihun dan masak hingga lembut.
- Tambahkan sos ikan dan masukkan sedikit air jika bihun masih keras.Kacau rata. Tambah perasa dan cendawan. Masak hingga cendawan agak lembut.
- Tabur daun sup dan daun bawang sebelum menghidang.
-
Saturday, April 30, 2011
bihun goreng makanan laut
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment