Saturday, July 20, 2013

Sup sawi bebola daging


BAHAN-BAHAN :
1 ikat sawi
15 biji bebola daging
1/4 labu bawang besar (hiris)
2 ulas bawang putih (ketuk)
1 inci halia (ketuk)
3 gelas air
1 tbsp chix stock
sedikit serbuk lada sulah
garam secukup rasa
minyak untuk menumis

CARA :
Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang dan halia hingga harum.
Masukkan batang sawi dan juga air. 
Masak hingga lembut.
Tambahkan stok ayam, bebola daging dan juga daun sawi.
Perasakan secukupnya.
Sedia dihidangkan.

3 comments:

  1. sy suka masak mcm ni kalo sahur...
    x berapa jln kalo masak pedas2 atau lemak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul laa yang...akak sahur nasik ngan budu je...xlalu nak makan...

      Delete
  2. sedap buat makan sahur...tak muakkan..

    ReplyDelete