Friday, May 17, 2013

Sup kobis dan udang



 BAHAN-BAHAN :
  • 1/2 biji kobis 
  • 1/2 batang lobak merah (potong jejari)
  • 15 ekor udang sederhana (buang kulit)
  • 3 ulas bawang putih (ketuk)
  • 1 inci halia (hiris)
  • sos tiram secukup rasa
  • sedikit serbuk lada putih
  • garam secukup rasa
  • 2 1/2 cawan air
  • sedikit minyak untuk menumis

CARA :

  1. Panaskan sedikit minyak di dalam periuk. Tumis bawang putih dan halia hingga harum.
  2. Masukkan air, lobak merah, kobis dan juga udang. Masak hingga kobis layu.
  3. Tambahkan sos tiram, serbuk lada putih dan garam secukup rasa.
  4. Sedia diangkat dan dihidangkan bersama nasi panas atau dimakan begitu sahaja untuk anda yang sedang berdiet.

No comments:

Post a Comment