Friday, September 23, 2011

Tumis petola

BAHAN-BAHAN:

  • 1 biji petola (dikupas & dipotong kecil)
  • 2 ulas bawang merah + 4 ulas bawang putih (mayang)
  • 1 biji cili merah (dihiris)
  • 1 paket suun
  • sedikit air
  • garam & serbuk pati ayam
  • minyak untuk menumis
CARA-CARA :
  • Panaskan sedikit minyak di dalam kuali, tumis bawang hingga wangi. Masukkan petola dan sedikit air masak hingga petola lembut kemudian tambahkan bahan-bahan lain.
  • Angkat dari api dan hidangkan segera.

4 comments:

  1. as-salam nasya
    wahh!!! macam2 lauk nasya masak hari ni..gulai udang batang keladi sedap tu..tumis petola lagi sedap mkn dgn sambal belacan..yummy..

    ReplyDelete
  2. ha..ha..ha...malas sebenarnya ady...itu yang main lebur je tu..asal masuk perut..nasib baik laki xcerewet.kui..kui...
    kalau cerewet kenala dia masak sendiri..
    tapi xpro mcm ady laa..takat grg nasik tau la dia ahaks..ahaks...

    ReplyDelete
  3. Assallamualaikum Nasya..
    Lauk kegemaran Naz ni.. Nk masak pun senang.. Dulu masa zaman sekolah, kalau nk berdiet, mmg lauk ni yg naz masak. Letak sekali 1 biji telur.. Makan tu jer..hehehe...
    Akan hadir orang baru kah??? Naz doakan semoga Nasya sihat walafiat dan kuat membawa seorang lagi umat nabi Muhammad di dalam tubuh Nasya tu...

    ReplyDelete
  4. terima kasih banyak naz.nasya pun sentiasa mendoakan agar naz sekeluarga dilindungi Allah hendaknya..

    ReplyDelete