Friday, September 30, 2011

Bila tekak meragam....



Bila tekak meragam...payah betul nak cari makanan yang sesuai selera. Makanya...ini ajelah yang dapat memberi kepuasan walaupun simple...sambal sardin ni sebelum diangkat Nasya taruk cili api yang dipotong besar2 dulu..bukan apa saja je nak kunyah biar rangup sikit.
kat umah Nasya ni sentiasa ada stok ikan pekasam. Sebut je ikan apa..lampam..puyu..keli..eeeeii ngalahkan pekan rabu la pulak. Nasya ni tiap kali balik Kedah memang suka sangat shopping ikan pekasam..bukan apa..kat sini payah nak jumpa. Ikan ni sedap kalau kita goreng garing2, pastu goreng sekali ciliapi ngan bawang..jangan lupa perah limau..wow..mabelless.
Ni lak petai jeruk yang mak kasi masa balik Kb hari tu..sedap buat kunyah2..masam2 sikit. Tapi lepas tu jangan lupa cuci jamban ya..

No comments:

Post a Comment