BAHAN-BAHAN :
- 3 ketul paha ayam (potong kecil)
- 15 biji bebola daging @ bakso
- 1 paket cendawan tiram (dikoyak-koyak)
- 1/2 biji bawang besar (hiris)
- 1 biji tomato (belah 6)
- 3 biji cili hijau (hiris)
- 1/2 sdk serbuk kunyit
- sos tiram secukupnya
- garam secukup rasa
- sedikit air
- minyak untuk menumis
- Panaskan minyak di dalam kuali, goreng ayam sehingga masak kemudian masukkan bakso. Kacau lagi.
- Setelah itu masukkan bahan yang dihiris, cendawan, serbuk kunyit dan bahan perasa. Tambahkan sedikit air agar berkuah. Sebelum ditutupkan apinya masukkan buah tomato.
- Bolehlah diangkat dan dihidangkan.
kak Nasya...
ReplyDeletehu, sangat menguji ni dibulan posa..+)
aduhai....mesti sedap!!
ha..ha...resepi orang malas..main lebur je semua..
ReplyDelete