- BAHAN-BAHANNYA :-)
- 5 keping dada ayam (diperap bersama rempah montreal selama sejam)
- 1 paket mccormick montreal chicken spices
- BAHAN SOS :-)
- 1 cwn air
- 1 sdb serbuk pati ayam
- 2 sdb yellow mustard
- sedikit daun thyme
- 1/2 kotak kecil krim masakan
- 1 keping keju
- sedikit tepung untuk memekatkan kuah
- garam jika perlu
- CARA-CARA MEMBUATNYA :-)
- Ayam dipanggang di atas kuali @ di dalam oven. Letakkan sedikit butter supaya ayam berkilat. Panggang sehingga masak tetapi masih berjus. Tutup dengan aluminium foil.
- Renihkan semua bahan-bahan untuk sos di atas api yang perlahan. Kacau selalu. Rasa dahulu sos sebelum memasukkan garam.
- Sedia untuk dihidangkan bersama daun salad pilihan.
Tuesday, May 3, 2011
Dada ayam panggang bersos mustard
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment