BAHAN-BAHAN :
1 paket spaghetti (rebus 3/4 masak, tos)
1 botol sos spaghetti Kimball
10 ekor udang besar (belah 2)
10 ekor sotong (hiris bulat)
1 paket cendawan shimeji
3 Tbsp sos cili kimball
sedikit air
1 labu bawang Holland (dadu)
3 pokok daun bawang (hiris)
2 biji tomato masak (dadu)
garam/gula/serbuk lada hitam
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali.
Tumis bawang sehingga layu.
Masukkan sos spaghetti, sos cili dan juga tomato.
Kacau rata.
Kemudian tambahkan udang, cendawan dan sotong.
Masak sehingga kecut
Tuangkan sedikit air dan juga bahan perasa.
Renihkan sebentar.
Masukkan spaghetti dan juga daun bawang.
Kacau sebentar dan sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment