Monday, December 7, 2015

Siakap panggang rencah tomyam

 BAHAN-BAHAN :
1 ekor ikan siakap sederhana
2 tbsp pes tomyam siam
2 helai daun limau purut (masukkkan dalam perut ikan)
1/2 labu bawang besar (kisar)
garam dan gula secukup rasa

BAHAN SAMBAL KICAP :
kicap manis kipas udang
hirisan cili api
hirisan bawang besar
jus limau kasturi

CARA-CARA :
Campurkan pes tomyam siam bersama bawang kisar dan juga bahan perasa.
Gaul ikan rata2 bersama bahan pes.
Masukkan ikan ke dalam aluminium foil. (lebih enak jika dibungkus di dalam daun pisang dahulu sebelum dibungkus dgn foil)
Panggang sebentar di dalam ketuhar dan sedia dihidangkan bersama nasi panas dan ulam-ulaman.

1 comment:

  1. Well, the recipe was fantastic, and I would love to taste it and try at my home. ladakh tour packages

    ReplyDelete