- 2 cawan labu kuning yang telah dikukus dan dilecek
- 1 biji telur
- tepung gandum secukupnya
- garam dan gula secukup rasa
- 1 sdk serbuk penaik
- minyak untuk menggoreng terendam
- Adun semua bahan di dalam mangkuk.
- Perap selama 20 minit.
- Panaskan minyak dan jemput adunan menggunakan hujung jari.
- Goreng sehingga keemasan.
- Enak dihidangkan bersama secawan kopi o pekat.
salam kenal,
ReplyDeletecekodok tetap cekodok kan... sentiasa menjadi pilihan... i likeeeee..
salam nasya,thnks follow zila yer..zila dah follow balik..cengkodok labu x pernah makan la..best pulak tgok pic kt atas tue..rasa mcm nk cuba la:)
ReplyDeletewslm warahmatullah...
ReplyDeleteterima kasih buat ogyep (bole ke panggil nama tue) dan zila sbb sudi follow Nasya...
selamat berkenalan......makasih bebanyak ye sbb sudi singgah dapur comot Nasya nie..he..he..
Salam kenal nasya.
ReplyDeleteCekodok labu mmg fav sis....kalau ada labu selalu juga buat,sedap.
selamat berkenalan Norzie semoga persahabatan kita berkekalan...aminn
ReplyDelete