Wednesday, January 17, 2018

Biskut almond kopi

 BAHAN-BAHAN :
225g mentega
100g gula icing
1/4 tsp garam bukit
2 sachet kopi 3 in 1
1 biji telur saiz A
100g almond nibs
30g tepung jagung
30g susu tepung
1 tsp baking powder
1/4 tsp pes coklat
350g tepung gandum

CARA-CARA :
 Sediakan mangkuk besar.
Putar mentega bersama gula icing sehingga sebati.
Pecahkan telur dan gaul menggunakan senduk kayu.
Campurkan kesemua bahan kecuali almond nibs.
Aduk sehingga adunan bercampur rata.
Kemudian masukkan adunan ke dalam penerap @ boleh sudukan mengikut kreativiti.
Cucuk almond nibs dan bolehlah dibakar sehingga masak.
***KEPANASAN KETUHAR ADALAH BERBEZA,  RUJUK OVEN MASING-MASING***

No comments:

Post a Comment