BAHAN-BAHAN :
800g kepak dan paha ayam (potong kecil)
200g cendawan shitake segar (belah 4)
1/2 labu bawang besar saiz sederhana (cincang halus)
8 ulas bawang putih (cincang halus)
1 bungkus sup bunjut ADABI
1 batang celery (hiris)
4cm halia bentong (ketuk)
1 liter air tapis
serbuk lada hitam/serbuk lada putih
garam bukit
minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Panaskan minyak di dalam periuk dan tumis bawang dan halia sehingga wangi dan garing.
Masukkan ayam dan sup bunjut.
Gaul rata.
Tuangkan air dan biarkan seketika,
Setelah sup mendidih masukkan cendawan.
Tambahkan celery dan juga serbuk lada hitam dan lada putih secukup rasa.
Masak lagi dan perasakan dengan garam secukupnya.
Matikan api dan sedia dinikmati bersama nasi atau mi.