Macam biasa laa nak menunjuk-nunjuk lagi sebab baru pandai buat kek....tu pun kek segera. Tak kira laa segera pun yang penting pantas...makcik kan sibuk, banyak agenda semenjak dua menjak nie hu..hu...hu...tak buat frosting pun sebab lazy the crazy...
Monday, May 13, 2013
Ayam panggang berterabur
Nape makcik namakan ayam panggang ni berterabur ekk?? sebab bahan2 yang makcik bubuh pun berterabur...kucar-kacir tapi rasanya xlaa berterabur. Sedap sampai menjilat ibu jari kaki.
Korang nak tau tak apa yang makcik letak, alaaa malulah...tapi makcik cakaplaa ye. Makcik letak garlic powder, sos peri-peri nandos, sos cili kimball, blackpepper tumbuk, madu, mixed herbs dan sedikit garam. Sebelum panggang tu makcik gaul la ngan olive oil sikit. Tak sangka la sedap gak hu...hu...
makcik buat 1/2 ekor ayam je, rasa xcukup lakk makanya nak bagi kenyang perut stoking ni makcik makan la ngan megi sedap celur.
Tu pinggan makcik la tu ada cinonot. I likeeeee cinonot
Simple white cake
SUMBER :bigoven
Di dalam mixer, pukul gula dan mentega
hingga hancur dan kembang
tambahkan telur sebiji demi sebiji dan
pukul lagi hingga pekat dan gebu. Tambahkan esen vanilla
masukkan tepung yang telah diayak bersama baking powder berselang seli dengan susu
kaup balik perlahan-lahan
makcik buat warna-warni sebab nak tarik perhatian kumbang2 kat rumah ni
masukkan ke dalam paper cup yang telah diletakkan ke dalam acuan muffin
semasa proses pembakaran
comel kann...macam makcik je
Lauk orang kampung lagi.....xjemu pun
Makcik orang kampung memang xmalu nak ngaku...makan pun makanan orang kampung juga ada pindang kicap ayam, tumis tauge kasar, telur dadar dan tak lupa pucuk gajus (tanam sendiri) cicah budu...
sedap tauge ni rangup krupp krapp
ayam pindang kicap ni boleh tengok resepi kat mari belajar memasak
xjemu makan ala kadar cam gini.....
Bihun sup utara je...
Buat bihun sup ni dah berzaman gakk tapi biasa laa xberkesempatan nak update. Resepi biasa je boleh tengok kat sini. Tapi kali ni makcik campur ngan tulang rusuk...sedap...