BAHAN-BAHAN :
1 paket spaghetti (rebus dan tos)
6 keping daging ayam oblong RAMLY (bulat-bulatkan)
1 1/2 tin pati tomato Duchef (220g)
1 1/2 tin air
1 biji bawang holland (dadu kecil)
1 tsp mixed herbs
1 helai daun bay
lada hitam kisar secukup rasa
garam dan gula secukup rasa
sedikit minyak untuk menumis
CARA-CARA :
Bulat-bulatkan daging oblong dan panggang sebentar separuh masak.
Sementara itu
tumis bawang hingga
wangi dan
tambahkan pati tomato. Gaul rata.
Setelah naik minyak
masukkan herba campur, daun bay dan juga lada hitam.
Kacau lagi
Kemudian, bubuh bebola dan juga bahan perasa.
Renihkan di atas api perlahan sehingga kuah sedikit pekat.
Masukkan spaghetti yang telah diketepikan tadi, gaul dan
sedia dihidangkan. Jika suka boleh taburkan keju parmesan parut..