- 1 bungkus bihun kasar (rendam semalaman)
- 1/2 ekor ayam (potong kecil)
- 6 ulas bawang putih (ketuk)
- 1/2 biji bawang besar (mayang)
- 1 sdb halia kisar
- 1 ikat kangkung (potong pendek)
- 2 sdb serbuk pati ayam
- 1 sdb sos tiram
- 3 sdb sos cili kimball
- 1/2 sdb kicap pekat
- secukupnya air untuk kuah
- garam dan gula secukup rasa
- 1 tangkai cili merah (hiris)
- limau kasturi secukupnya
- minyak untuk menumis
- Panaskan sedikit minyak di dalam periuk dan tumiskan bawang putih, bawang besar dan juga halia hingga garing.
- Masukkan ayam yang telah dipotong kecil. Masak hingga ayam kecut.
- Kemudian masukkan air secukupnya untuk kuah. Masukkan juga sos-sos dan kicap.
- Masak lagi hingga mendidih. Tambahkan garam secukup rasa.
- Setelah sebati rasa, masukkan kangkung. Biarkan layu sedikit.
- Sedia dihidangkan bersama bihun dan cili jeruk.