- BAHAN-BAHANNYA :-
- kulit wanton (1 paket)
- isi ayam 100 gm (dicincang)
- isi udang 50 gm (dicincang)
- cendawan shitake 2 keping (dicincang)
- daun bawang 30 gm (dihiris halus)
- minyak bijan 1/2 sdk
- putih telur 1 biji
- sos tiram 1 sdk
- lada putih secukup rasa
- garam secukup rasa
- CARA MEMBUATNYA :-)
- 1. Untuk intinya, campurkan ayam, udang dan cendawan sehingga sebati.
- 2. Selepas itu masukkan pula sos tiram,minyak bijan,daun bawang,lada putih dan sedikit garam.
- 3. Kemudian, masukkan sesudu inti ke dalam kulit wanton,sapukan dengan telur di tepi kulit wanton dan bungkus kemas.
- BAHAN-BAHAN UNTUK SUP :-)
- 1. 2 ulas bawang putih (diketuk)
- 2. 2 cawan stok ayam
- 3. sedikit halia (diracik halus)
- 4. sedikit serbuk lada putih
- 5. daun sup dan daun bawang (dihiris)
- 6. cili merah (dihiris)
- 7. garam secukup rasa
- 8. 1 sdk minyak (untuk menumis)
- CARA-CARANYA:-)
- Seperti menumis biasa.Harap maklum.